Θεατρική Ομάδα

Η Θεατρική Ομάδα του σχολείου μας συνήθως τα τελευταία χρόνια πλαισιώνει τις παρουσιάσεις των εργασιών της Περιβαλλοντικής Ομάδας, παρουσιάζοντας έργα σχετικά με το θέμα της εργασίας της Περιβαλλοντικής Ομάδας.

Παράλληλα έχει παρουσιάσει αυτόνομα θεατρικά έργα όπως:

«Περσινά ξινά σταφύλια» του Γ.Μ.

«Ο μικρός πρίγκιπας» του Α. Ν. Εξυπερύ.

«Ο σκληρόκαρδος γίγαντας» του Ο.Ουάιλντ

« Το καντήλι »  της Βάντα Καρακατσάνη

«Η γειτονιά του Τσέχωφ» του Ν.Περγιάλη.

«Οι Γερμανοί ξανάρχονται» των Αλ. Σακελάριου – Η.Γιαννακόπουλου

«Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή… η Κανέλλα» του Γ.Μ.

«Γουτού – Γουπατού» του Αλ. Παπαδιαμάντη.

Επισκεφτείτε την σελίδα μας:

http://theatriki-kipseli.blogspot.gr/

ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ:

1.Το καντήλι της Βάντα Καρακατσάνη

                 Σεπτέμβριος 2013:    «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή… η Κανέλλα» 

 

«Στο λόφο της Παλαιάς Χώρας οι άνθρωποι ζουν ήσυχοι και ασχολούνται με τις γεωργικές δουλειές τους και τα ζώα τους.  Την Πολιτεία διοικεί ο άρχοντας Μπέρδος, απόγονος αρχοντικής οικογένειας, χήρος ο ίδιος ζει, πάνω στο Κάστρο μαζί με την κόρη του την Κανέλλα που χαϊδευτικά την αποκαλεί Νέλλη. Μαζί του ζει και η ανύπαντρη αδελφή του η Παγώνα, που παλιά, πολύ παλιά είχε ερωτευτεί έναν πειρατή το Χάρη κι από τότε δεν μπορεί να κοιτάξει άλλον άντρα. Οι απλοί κάτοικοι της πολιτείας αγαπούν τον άρχοντα και την οικογένειά του, τον σέβονται και τον υπακούουν. Κάθε τόσο στο νησί οργανώνονται από τους έμπειρους συνεργάτες του άρχοντα εκδηλώσεις και πανηγύρια.   Όλα  κυλούν ήρεμα μέχρι που ο φρουρός πάνω στον πύργο του Κάστρου βλέπει να πλησιάζει ένα καράβι που μεταφέρει τον άρχοντα του Δαμαλά. Από εκείνη τη στιγμή τα πράγματα αλλάζουν στην μικρή και ήσυχη πολιτεία………………………………ένα προξενιό έρχεται να ταράξει την ήρεμη ζωή της χώρας που ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στην παραλία της Αύρας. Ο άρχοντας του Δαμαλά προξενεύει το γιό του στην Κανέλλα, την οποία είχε συναντήσει και ερωτευτεί σφόδρα στο τελευταίο φεστιβάλ της… ανθισμένης αμυγδαλιάς … «  Η  συνέχεια επί σκηνής. Κείμενο – σκηνοθεσία: Γ. Μπήτρος

 

                                  Οκτώβριος 2012: Οι Γερμανοί «επέστρεψαν»

                                                  ξαναρχονται

Στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Οκτωβρίου για δύο μόνο παραστάσεις. Πρόκειται για την επανάληψη της κωμωδίας των Αλ. Σακελλάριου και Χρ. Γιαννακόπουλου που είχε παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα των παιδιών του 2ου Γυμνασίου Αίγινας τον περασμένο Μάϊο και για τρεις παραστάσεις στον ίδιο χώρο. Το εύρημα του σατυρικού εφιάλτη που σκαρφίστηκε το ακτύπητο συγγραφικό ζευγάρι  για να καυτηριάσει τη φαγωμάρα και τη διχόνοια  των Ελλήνων μετά τον Εμφύλιο που ακολούθησε τη γερμανική κατοχή λειτουργεί ως όχημα για την κωμωδία τους. Το κείμενο του 1948 που απετέλεσε και τη βάση της μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας με πρωταγωνιστή το Βασίλη Λογοθετίδη παραμένει δραματικά επίκαιρο. 

           «Γουτού – Γουπατού» του Αλ. Παπαδιαμάντη.

«Ο μικρός πρίγκιπας» του Α. Ν. Εξυπερύ.

«Η γειτονιά του Τσέχωφ» του Ν.Περγιάλη.

«Περσινά ξινά σταφύλια» του Γιώργου Μπήτρου

Advertisement