Για άλλη μια φορά  τα  βουνά  της Αίγινας γοήτευσαν τους μικρούς αναβάτες – πεζοπόρους. Μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας  του 2ου Γυμνασίου μαζί με δύο καθηγητές και  την κ. Ευαγγελία Ρεκλείτη από το σύλλογο «Ανάβαση» συναντήθηκαν στο Σφεντούρι και ακολούθησαν  τα μονοπάτια  για  την σουβάλα της Αχλάδας.
                                       Λίγο  πριν την Αχλάδα
Από  το Σφεντούρι  ξεκινούν δύο μονοπάτια, το  «1» και το «2» με προορισμό τον Ελαιώνα και  το Όρος αντίστοιχα. Για μεγάλη απόσταση έχουν κοινή πορεία. Αφού περάσουμε από τα δύο εκκλησάκια και ιδιαίτερα αυτό  του Αγίου Νικολάου,προχωρούμε προς  το μεγάλο πέτρινο αλώνι και κατόπιν προς τη σουβάλα που έχει  το σχήμα αχλαδιού. Σε αυτό οφείλει και την ονομασία  της. Από  την «Αχλάδα» το μονοπάτι χωρίζεται στα δύο. Το ένα κατηφορίζει προς  τον Ελαιώνα  και  το άλλο ανηφορίζει προς  το Όρος. Όμως για  όσους θέλουν τα πιό δύσκολα, μπορούν να σκαρφαλώσουν στην απότομη πλαγιά  που οδηγεί προς τα Δρακόσπιτα.
   Η άνοιξη  στα καλύτερά  της. Ένα πράσινο χαλί απλωμένο στις πλαγιές με πολλά ανθισμένα αγριολούλουδα, σε σκάλες – αναβαθμίδες. Ένας τόπος  που μοσχοβολά και αποπνέει γαλήνη και ηρεμία. Μια  θέα  που σου κόβει την ανάσα.
  Η  Αίγινα  μαγεύει με  την ομορφιά  των βουνών της όσους  θελήσουν να την ανακαλύψουν.
Στα  Δρακόσπιτα
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s