Αίγινα 18-3-2020

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αίγινας,

Ελπίζω και εύχομαι εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα να είστε καλά στην υγεία σας , ευδιάθετοι και αισιόδοξοι σε αυτή την νέα και πρωτόγνωρη πραγματικότητα που καλούμαστε να ζήσουμε.

Με τη σκέψη ότι έχετε αρκετό  ελεύθερο χρόνο πάντα κατ΄ οίκον, σας προτείνω  και κάποιες δραστηριότητες  που στόχο έχουν να σας βοηθήσουν να συνεχίσετε  τη μάθηση όχι όμως με τους γνωστούς τυπικούς τρόπους. Αυτό που τώρα έχει σημασία είναι να πάρετε εσείς την πρωτοβουλία και να ενεργήσετε διερευνητικά.

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄ Τάξης στο σύνδεσμο http://users.sch.gr/ipap/Ellinikos%20Politismos/Paixnidia/od-g1.htm θα βρουν ένα ευχάριστο παιχνίδι για να κάνουν επανάληψη στην Οδύσσεια.

 

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β΄ Τάξης στο σύνδεσμο http://users.sch.gr/ipap/Ellinikos%20Politismos/Yliko/OMHROS-ILIADA/paixnidia-Iliada.htm θα επαναλάβουν με τρόπο ευχάριστο τη διδαχθείσα ύλη της Ιλιάδας.

 

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄ Τάξης στο σύνδεσμο http://repository.edulll.gr/edulll/handle/10795/270 μπορούν να δουν τα δύο πρώτα  pdf και να διαβάσουν την Ιστορία προσεγγίζοντάς την διαφορετικά.

 

 

Στην ιστοσελίδα https://app.brainy.gr/ θα βρείτε υλικό για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας αλλά και για άλλα μαθήματα.

Σύντομα ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες του Υπουργείου θα φτιάξουμε τη δική μας εικονική τάξη με διδακτικό υλικό που θα είναι αποκλειστικά για εσάς. Μπορείτε έγκαιρα να δημιουργήσετε ένα δικό σας λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (https://www.sch.gr/).

Εύχομαι να αξιοποιήσετε εποικοδομητικά το χρόνο σας!

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Πετρίτου Νεκταρία (ΠΕ02)

 

 

 

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s