



Στα πρόθυρα της μεγάλης εορτής της 25ης Μαρτίου. Η ημέρα της Εθνικής παλιγγενεσίας φέτος λαμβάνει ιδιαίτερες διαστάσεις λόγω της συμπλήρωσης των διακοσίων χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821.
Ο νους μας ανατρέχει στα πρόσωπα στους πρωταγωνιστές εκείνων των χρόνων στους ήρωες. Μια μεγάλη συλλογή με πορτραίτα των ηρώων που έχει κυκλοφορήσει ο εκδοτικός οίκος Δημητράκου φιλοξενούνται στην είσοδο του 2ου Γυμνασίου Αίγινας και περιμένουν τους μαθητές και τις μαθήτριες να τα αντικρίσουν.
Η μικρή αυτή έκθεση αποτελούμενη από 20 πορτραίτα ηρώων προέρχονται από υδατογραφίες – λιθογραφίες που φιλοτέχνησε Γερμανός καλλιτέχνης Karl Krazeisen την περίοδο 1826 -1831 θα παρουσιαστούν σε ειδική έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη Αθηνών.
Η έκθεση θα παραμείνει στο χώρο μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς λόγω της επετείου των διακοσίων χρόνων.
Η έκθεση αυτή μας γυρίζει πίσω στις εποχές εκείνες που τα πρόσωπα των ηρώων κοσμούσαν τους τοίχους των αιθουσών διδασκαλίας, των διαδρόμων και των γραφείων σε κάθε ελληνικό σχολείο.