Η ομάδα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολείου μας περπατά στα μονοπάτια της Αίγινας.

Πέτρινα ή χωμάτινα τα μονοπάτια της Αίγινας εξακολουθούν να προσελκύουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Ιδανικά για περίπατο ή εξερεύνηση της ενδοχώρας του νησιού, τα μοναδικής ομορφιάς μονοπάτια εξακολουθούν να συνδέουν οικισμούς και περιοχές, ενώ κάποια από αυτά χρησιμοποιούνται όπως παλιά. Τα μεγαλύτερα και ιδιαίτερα στον ορεινό όγκο του νησιού έχουν σημανθεί από το σύλλογο «Ανάβαση»  και αποτελούν ιδανικές διαδρομές  για εξόρμηση.
   Την περσινή σχολική χρονιά οι μαθητές- μέλη της Ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του 2ου Γυμνασίου περπάτησαν σε πολλά από αυτά και απέκτησαν σημαντικές εμπειρίες. Φέτος συνεχίζουν με το ίδιο θέμα. Τα μονοπάτια είναι πολλά και έχουν τεράστιο ενδιαφέρον.
   Μη ξεχνάμε ότι είναι μονοπάτια πολιτισμού.Μονοπάτια ζωής και επικοινωνίας. Ένα μεγάλο κομμάτι της λαογραφίας και της πολιτιστικής μας παράδοσης.

Το νέο Δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο.

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου έγιναν στο σχολείο μας οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβούλιου του σχολείου μας.

Εκλέχθηκαν με τη σειρά των ψήφων που έλαβαν:

Τακτικά μέλη:

Μπήτρου Αθηνά (Γ2), Χρυσοχόος Μιχάλης, Γκίκα Κωνσταντίνα, Αλυφαντή Αναστασία, Παλαμιδόπουλος Βασίλης, Πάλλης Αντώνης, Γιαννούλης Εμμανουήλ, Λαμανιάκου Νίκος, Μαρίνη Μαρίνα, Χαλδαίου Ελένη, Φράτνικ Ρικάρντο, Γιόβαντσεφ Νίκος, Χρυσοχόου Μαρία, Μπήτρου Αθηνά (Γ1), Μαρίνος Χάρης.

Αναπληρωματικά μέλη:

Νικολαΐδου Λήδα, Λαμπρινού Ειρήνη, Κοσμά Λία, Γιαννούλης Βασίλης, Μοίρας Χρήστος, Μπήτρου Μαγδαληνή, Γκαρής Νίκος.

1ad9c-12523978_1685738258359130_7345617021303025310_n

Περήφανα κυμαίζει η σημαία στο σχολείο μας.

Λίγο πριν την εορτή της 28ης Οκτωβρίου τρείς λεβέντες  της Γ΄Γυμνασίου σκαρφάλωσαν στην μικρή ταράτσα του σχολείου μας για να αντικαταστήσουν την παλαιά σημαία από τον ιστό του σχολείου μας. Ένα μεγάλο μπράβο στους Χρήστο, Αλέξανδρο και Αμίρ.

Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Νεκτάριο Λαβούτα που μας δώρισε την καινούργια σημαία μας.

 

 

Το σχολείο μας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Γέμισε η πλατεία του χωριού της Κυψέλης από τους μαθητές  του σχολείου μας που με τις φροντισμένες φορεσιές τους έδωσαν ένα δυναμικό παρόν στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους ήρωες της 28ης Οκτωβρίου.

Σε δύο μεγάλους ουλαμούς παρήλασαν τόσο στην Κυψέλη όσο και στηνπαραλία τςη Αίγινας αποσπώντας επαινετικά σχόλια.

Η εορτή της 28ης Οκτωβρίου στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας.

  Ήταν όλοι εκεί δίνοντας ένα δυναμικό παρόν στη σχολική εορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Όλοι οι μαθητές του σχολείου και αρκετοί από τους γονείς τους παρακολούθησαν  με προσοχή  την εορτή που προετοίμασαν και παρουσίασαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου με την καθηγήτρια ιστορίας κ. Νεκταρία Πετρίτου.
   Θέμα  της εορτής η καθημερινότητα της κατοχής, ο αγώνας για την επιβίωση, η πείνα, η αθλιότητα του πολέμου, η δυστυχία και η ερήμωση που αυτός προκαλεί. Η εορτή ξεκίνησε με ένα απόσπασμα από την ταινία «Το ξυπόλητο τάγμα», ακολούθησε ένα μικρό ιστορικό των γεγονότων της εποχής με κείμενα από διηγήσεις , μαρτυρίες και λογοτεχνικά κείμενα και έκλεισε με  την απονομή των βραβείων και αριστείων για  την επίδοση της σχολικής χρονιάς 2015 -16.